## Dagstuhl Seminar on the Network Calculus

## Tuesday, April 2

Time	Session	Topics	Chair
07:30-08:45		Breakfast	
09:00-09:30		Welcome and general introduction	Markus
09:30-10:30	S1: 60 min	<b>One minute madness</b> , introduction of participants,	Markus
		expectations (1 min each)	
10:30-11:00		Coffee	
11:00-12:00	S2: 60 min	Algebra, core theory	Anne
		Stéphane Gaubert: Tropical geometry and	
		piecewise-linear dynamical systems applied	
		to the dimensioning of emergency call	
		center	
		Almut Burchard: Dynamics of Energy	
		Storage Systems with Self Discharge	
12:15-13:30		Lunch	
14:00-15:30	S3: 90 min	Performance metrics, age-of-information	Markus
		• Amr Rizk: Time-stationary and Event-	
		based Age-of-Information: A Palm calculus	
		bridge	
		Mansa Noroozi: Statistical Age-of- Information Doundo for Devallel Systems	
		Information Bounds for Parallel Systems	
		Samarjit Chakraborty: Synthesizing     Controller Schedules Using Equilies of	
		Wookly-Hard Timing Constraints	
15.30-17.15	S3: 105 min	Group work: min 4 to 5 groups	löra
15.50-17.15	55. T05 min	• Open questions in core theory	July
		New directions	
		<ul> <li>New ullections</li> <li>Potential (future) applications</li> </ul>	
		<ul> <li>Potential (luture) applications</li> <li>Adaptivo convico curvos, etc.</li> </ul>	
	including	• Adaptive service curves, etc.	
17.15-17.45	S4: 30 min	Foodback from group work	löra
17.15-17.45	54. 50 11111	Identification of future tonics	July
18:00-19:15		Dinner	
Evening		Social gathering network calculus guiz	Markus
⊨vening		Social gathering, network calculus quiz	Markus

## Wednesday, April 3

Time	Session	Торіс	Chair
07:30-08:45		Breakfast	
09:00-11:00	S5: 120 min	Systems 1: TSN, DetNet, URLLC	Markus
		<ul> <li>Jean-Yves Le Boudec: Time Sensitive</li> </ul>	
		Networks and Network Calculus	
		<ul> <li>Lisa Maile: Decentralized Reservation</li> </ul>	
		Protocols in Time-Sensitive Networking:	
		Applying Network Calculus Without Central	
		Anais Finzi: Impact of AS6802     Supervised in Time	
		Synchronization Protocol on Time-	
11:00 11:25			
11:25-12:00	S6: 30 min	Congestion Control Modelling	Anno
11.20-12.00	50. 50 min	Mina Tahmashi Arashloo: Toward	Anne
		Formally Verifying Congestion Control	
		Behavior	
12:15-13:30		Lunch	
14:00-14:30	S6: 30 min	Congestion Control, Modelling	Anne
		<ul> <li>Harvinder Lehal: Network Calculus</li> </ul>	
		Characterization of Congestion Control for	
		Time-Varying Traffic	
14:30-15:00	S7: 30 min	Algorithms and Tools	Steffen
		Anne Bouillard: Quasi-deterministic	
		burstiness for periodic and independent	
45-00-40-00		flows	
15:00-16:30		Coffee, Group Picture, Hike	Ctoffee
16:30-18:00	57: 90 min	Algorithms and tools	Stellen
		Stephan Flassant. Equivalent versions of total flow analysis and Saibu tool	
		Baffaele Zinne: Improving Algorithms and	
		Software for DNC	
		Ludovic Thomas: Factors Limiting the	
		Modularity of xTFA	
18:00-19:15		Dinner	

## Thursday, April 4

Time	Session	Торіс	Chair
07:30-08:45		Breakfast	
09:00-10:00	S8: 60 min	<ul> <li>Systems 2: Wireless, Parallel Systems</li> <li>Yuming Jiang: Towards a Calculus for Wireless Networks: What's Next?</li> <li>Brenton Walker: Performance and Scaling of Parallel Systems with Blocking Start</li> </ul>	Markus
		and/or Departure Barriers	
10:00-10:30		Coffee	
10:30-12:00	S9: 90 min	<ul> <li><b>Peng Xi</b>: dMAPAR-HMM: Reforming Traffic Model for Improving Performance Bound with Stochastic Network Calculus</li> <li><b>Vlad Constantin</b> and <b>Anja Hamscher</b>: Exploiting Minimal Arrival Curves to Deal with Negative Service Curves</li> </ul>	Steffen
12:00-12:15		Farewell	
12:15-13:30		Lunch	