	Monday	Tuesday	Wednesday	Thursday	Friday
8:50	Organizers:				
	(Opening Remarks, 10 min)				
9:00	Benoît Valiron <i>Representing quantum control</i> (40 min)	Chris Granade Quantum linguistic relativity (40 min)	Austin Fowler Low overhead quantum computation using lattice surgery (40 min)	Earl Campbell Phase polynomials, T-count optimisation and Lempel's algorithm (40 min)	Julien Ross Toward the first quantum simulation with quantum speedup (40 min))
9:40	BREAK	BREAK	BREAK	BREAK	BREAK
10:10	Mathias Soeken Automatic synthesis in quantum programming languages (25 min)	Robert Wille Data-structures & methods for design of quantum computations (25 min)	Margherita Zorzi Quantum calculi: from theory to language design (25 min)	Matt Amy Functional verification of quantum circuits (25 min)	Group discussion: Bird's eye view on quantum languages (moderator Robert Rand; 30min)
10:35	BREAK	BREAK	BREAK	BREAK	BREAK
11:00	Bert Lindenhovius Operator algebras and their role in quantum programming languages. (25 min)	Shigeru Yamashita How to represent and optimize topological quantum circuits (25 min)	Rod van Meter Error-aware compilation for the IBM 20-qubit machine (25 min)	Vadym Kliuchnikov Cheaper alternative to Euler decomposition for SU(2) gates and fall-back circuits (25 min)	Group discussion: Tools for quantum optimizations – state of the art (moderator Matt Amy; 30min)
11:25	Mingsheng Ying	Robert Glück	Nader Khammassi	Frank Fu	Group discussion: Impacts
	Reasoning about parallel quantum programs (25 min)	Reversible programming languages (25min)	OpenQL: Programming framework (25 min)	Demo on dependent types in Proto-Quipper (25 min)	on education (moderator Rod van Meter; 30min)
11:50	DISCUSSION TIME	DISCUSSION TIME	DISCUSSION TIME	DISCUSSION TIME	DISCUSSION TIME
12:15	LUNCH	LUNCH	LUNCH	LUNCH	LUNCH
2:00	Vladimir Zamdzhiev Recursive types for linear/non- linear quantum programming (40 min)	DISCUSSION TIME	FREE AFTERNOON / HIKE / EXCURSIONS	Alwin Zulehner Compiling quantum circuits to the IBM QX architectures (40 min)	
2:40	BREAK			BREAK	
3:10	Sabine Glesner Reflections on programming languages: traditional and quantum (25 min)			Francisco Rios Proto-Quipper-M: categorically sound quantum circuit description Language. (25 min)	
3:35	COFFEE/TEA	COFFEE/TEA		COFFEE/TEA	
4:15	Robert Rand Verified optimization and error correction of quantum programs (25 min)	DISCUSSION TIME		Beatrice Nash Circuit optimizations for NISQ processors (25 min)	